Att sätta upp tavlor är ett enkelt, prisvärt och trevligt sätt att skapa ett personligt hem, att hänga upp en tavla tillåter dig att sätta din egen prägel på hemmet, har man barn kan man exempelvis hänga upp personliga födelsetavlor. Oavsett om man gillar en stilren och klassisk stil eller ett som är mer personlig och färgglatt går allt att göra med rätt typ av tavlor!

Tavlor med fotokonst

Att inreda hemmet med fotokonst har blivit en trend de senaste åren, och de passar bra i alla hem, gamla som unga. Tavlor med svartvita bilder är riktigt klassiska och man har förmodligen sett dessa tavlor här och där. Oavsett motiv om det handlar om naturmotiv eller spännande arkitektur gör fotokonst ofta sig bäst i lite större storlekar.

Färgglatt och personligt med målade tavlor

Man kan också inreda mer personligt med exempelvis målade tavlor, det är ofta färgglada och med starka uttryck. Om man dessutom väljer inredning i samma färgskala blir det en riktigt härlig harmoni.

Kombinera tavlor till uttrycksfulla tavelväggar

En annan trend som fått ett stort uppsving är tavelväggen. Det ä ett enkelt sätt att skapa en intryckfullt hem. När man samlar tavlor i olika storlekar i en grupp skapar man ett blickfång, och på en stor vägg är det enklare att fylla väggen med flera tavlor än enbart en eller två. Läs vidare för tipsen som hjälper dig skapa den perfekta tavelväggen.

Inspireras och samla motiv till dina tavlor

När du ska göra en tavelvägg måste du har ett motiv med en röd tråd. Detta för att skapa en harmonisk tavelvägg och kan göras på två sätt, gemensamt färgtema eller genom att ramarna är i samma kulör.

Planera tavelväggen, placera ut alla tavlor på golvet så får du en helhetsbild, blir detta bra? Ska man ändra positionering? Fundera över det som passar dig bäst.

Sista steget är att hänga upp tavlan! Nu har du skapat din tavelvägg.