Om du någonsin har kostat på dig ett par dyra skor vet du att det är av yttersta vikt att ta hand om dem. Oavsett kvalitet är dessa skor en investering – en del av din ensemble som borde tjäna dina fötter väl i många år framöver. Att rengöra dem är ett steg i vårdprocessen, medan att vara uppmärksam på var du kliver är ett annat. Men vad händer när de börjar tappa formen eller börjar lukta? och hur vet man vilken storlek på skoblock?

Vad är skoblock?

Det är här Skoblockkommer in – ett redskap som hjälper till att underhålla dina skor. Dessa fjäderbelastade verktyg är viktiga för att hålla dina skor i perfekt skick, oavsett om det är sneakers, dressade oxfords, penny loafers eller till och med stövlar. (Vissa skoblock kan också deodorisera!) Här är allt du behöver veta om skoblock.

Ett skoblock är en fotformad pryl som passar inuti en sko och hjälper till att bevara dess form när den inte används, vilket förlänger dess livslängd. Oavsett om det är plast eller trä, kommer ett par skoträd att förhindra att skorna skrynklas över tiden. De kommer också att hjälpa till att jämna ut befintliga veck som har bildats på över- och tå sektionen genom användning.

Ett skoblockuppnår detta med sin fjäder – det trycker framfoten av enheten ut mot framsidan av en sko, vilket plattar ut veck från insidan. Genom att stoppa in ett par skoblocki dina skor mellan användningarna kan du förhindra och förhindra uppkomsten av nya veck. Ju bättre trädet passar, desto bättre blir den skrynkliga effekten. Detta hjälper också till att behålla formen och figuren på en sko.

I likhet med en skosträckare – men utan samma räckvidd – kan skoträd också hjälpa till att bryta in tuffa läderskor. Längden på skon trycks ut från framfoten och hälen, vilket gör att skon ser oval ut när lätt tryck sträcker skon från insidan. Detta hjälper till att lossa tuffa läderklackar och vidga smala tåboxar.