Alla har nog en spegel i badrummet, i alla fall de allra flesta, och vilken storlek man ska ha på badrumsspegeln varierar självklart beroende på vad man har för behov och önskemål. Badrumsspegeln måste även anpassas efter hur badrummens storlek, har du ett litet badrum kan det vara opraktiskt med en spegel som täcker halva badrummet. Vill man ha en spegel med belysning men inte hittar rätt spegel kan man göra en helt själv!

När det gäller att skaffa en badrumsspegel finns det vissa tumregler man kan utgå ifrån för ett snyggt och praktiskt resultat, självklart är det helt upp till dig hur du gör i slutändan.

Illusioner med en badrumsspegel

Om man ska hänga upp en badrumsspegel och är fler i familjen är det bra om man hänger den så att mitten av spegeln är i höjd för den som är kortast. En spegel kan ge badrummet mer rymd, i alla fall få det att se ut som de är större än vad det är. Har man en badrumsspegel som är lite större ser badrummet större ut då det reflekterar mer ljus.

En mindre spegel kan också vara snyggt men kan skapa motsatt effekt då det kan få rummet att se mindre ut.

Spegeln ska vara i samklang med badrumsmöbler

Något som är viktigt att fundera över när man väljer badrumsspegel är att man inte väljer en spegel som är större än själva möbeln som står under spegeln.

Det blir snyggare och mer enhetligt om spegeln och möbeln under spegeln matchar varandra. Väljer man en stor och rund spegel kan man i stället placera spegeln så att den hamnar centralt i förhållande till möbeln under spegeln.

Har man ett stort badrum och kanske en lång bänk där man tvättar och viker kläder kan det vara snyggt att välja en spegel som är rektangulär, här finns det väldigt många storlekar att välja mellan, det viktiga är att det ser enhetligt, dessutom finns det speglar som har inbyggd led belysning vilket skapar ett stämningsfullt badrum.